Vraag en antwoord


1. Er wordt een snelheid tot 30Mb/s geleverd. Wat is de minimum snelheid?

Dit wordt gedaan omdat de snelheid van een groot aantal factoren afhankelijk is. In het netwerk wat wij voor u aanleggen is dat niet anders. Factoren zoals bomen, bebouwing en kabellengte tot aan het modem bepalen de snelheid. We kunnen vanwege deze factoren vooraf niet bepalen wat de exacte snelheid zal zijn. We gaan er derhalve vanuit dat elke aansluiting een minimum snelheid van 20 Mb’s haalt.

2. Wat is de uploadsnelheid

De uploadsnelheid is ook afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Ook hier geldt dat wij u een aanzienlijk hogere snelheid kunnen leveren dan u nu heeft. De upload snelheid is tot 15 Mb/s.

3. Ontvang ik een wifi router?

Een wifi router zit standaard inbegrepen in de prijs het is echter mogelijk om eigen apparatuur te gebruiken.

4. Is de verbinding veilig?

Ja, de verbinding is veilig. Al in het ontwerp van onze diensten zijn meerdere geavanceerde beveiligingsmechanismen meegenomen zodat u er op kunt vertrouwen dat de dienst adequaat beveiligd is en niet kan worden gebruikt door onbevoegden.

5. Is de draadloze verbinding net zo betrouwbaar als bedrade verbindingen ?

Onze diensten zijn ontworpen en gebouwd met behulp van de modernste technologie om zo dezelfde betrouwbaarheid en stabiliteit te kunnen bieden als bedrade diensten. Ons netwerk wordt continue gemonitord om te zorgen voor continuïteit van de internetverbinding.

6. Wanneer ik binnen het bereik van Wireless Brabant val, kan ik dan zeker de dienst ontvangen?

Wanneer u binnen het bereik valt van Wireless Brabant worden er metingen verricht, hier wordt gekeken of alles ook daadwerkelijk in orde is. Wanneer dit niet het geval is worden er geen kosten berekend. We kunnen dit dus niet garanderen, maar u kunt het wel kosteloos proberen.

7. Hoe wordt de dienst geleverd?

De internetverbindingen van Wireless Brabant worden via glasvezel toegeleverd. Alleen de laatste kilometers van het netwerk, namelijk dat naar uw locatie toe, zijn draadloos. Om onze diensten te kunnen gebruiken moet u het signaal letterlijk uit de lucht plukken.
Onze monteurs plaatsen en richten een klein accespoint op een van onze antennes. Vanuit het accespoint wordt er een kabel getrokken die vervolgens naar binnen toe wordt afgewerkt. Daar gaat de kabel in de router en wordt het internet signaal uiteindelijk verdeeld.

8. Kan ik ook telefonie afnemen?

Ja dat kan, zie ook onze pakketten pagina.

9. Ik heb een mailadres van mijn huidige internetprovider, kan ik dit blijven gebruiken?

U kunt zelf zeer eenvoudig een (gratis) e-mailadres aanvragen bij veel providers zoals gmail. Ook is het eenvoudig om mensen via een automatisch bericht te attenderen op uw nieuwe e-mailadres en om mails naar uw oude adres automatisch door te sturen naar uw nieuwe adres.
De mogelijkheid voor behoud van een mailadres verschilt per provider. Bij de volgende providers is het behouden van uw e-mail zeker mogelijk:

  1. Xs4all
  2. Planet
  3. Kpnmail
  4. Hetnet
  5. Kpnplanet
Staat uw provider er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier en we kijken samen met u naar de mogelijkheden.
 

10. PtP Verbinding?

Een Point to Point verbinding is een rechtstreekse straalverbinding tussen uw locatie en de zendmast van Wireless Brabant.
Via deze techniek kunnen we een hogere bandbreedte en afstand garanderen, tot een maximum internetsnelheid van 50/25Mbps.

11. Heeft u verder nog vragen?

Heeft u toch nog vragen of is het antwoord niet duidelijk, wij helpen u graag verder! U kunt hiervoor het beste ons contactformulier gebruiken.